Adrie Hegie

Directeur

Adrie begon na zijn Hbo-opleidingen technische bedrijfskunde en docent electrotechniek zijn carriëre als leraar aan het Bogerman College in Sneek. Tijdens zijn 23 jaar durende loopbaan begint Adrie met het ontwikkelen van vastgoed. De eerste woning die hij bouwde was zijn eigen woning. De volgende projecten waren woningen in Amsterdam (waar zijn dochter studeerde), Sneek en Woudsend.

Ondernemen zit in zijn bloed. Anders durven denken en doen. Out of de box. In 2000 richtte Adrie samen met zijn dochter dit mooie bedrijf op en jaren later is Christiaan zijn zoon er ook ingestapt "Belangrijk voor mij is dat ik een bijdrage lever aan de omgeving. Dat ik iets bouw waar ik zelf ook graag zou willen wonen. De sociale component is voor mij een must. Dat iedereen een kans krijgt om fijn te wonen."

Adrie zet zich in zijn vrije tijd in voor de omgeving. Als bestuurder of als helpende hand in het wijkgebouw. Vol passie voor de ander draagt hij zijn steentje bij. Zijn vrouw Elly is zijn steun en toeverlaat en houdt hem in al die jaren scherp. 

Annemarie Hegie

Vormgever/Directeur

Annemarie heeft haar HBO-opleiding mondhygiëne in Amsterdam gevolgd. De stad trok haar al vanaf jongs af aan. Het bruisende leven van de stad met haar prachtige panden. Passie voor (ver) bouwen is haar met de paplepel ingegoten. Haar eerste project was haar privé woning. Een heel pand in hartje Amsterdam. In de weekenden en avonden klussen en gedurende de week aan het werk in haar eigen mondhygiëne praktijk. "Ik vind het geweldig om vanuit niets iets te maken. Een prettig omgeving creëren waar men fijn kan wonen, daar word ik heel erg blij van." Later volgden woningen in Haarlem en Woudsend.

Ondernemen zit in haar bloed. Na jaren combineren van mondhygiënepraktijk, vastgoed en gezin heeft ze in 2014 besloten om zich volledig te focussen op Hegie Wonen. In contact staan met haar omgeving is voor Annemarie erg belangrijk. "Net dat stukje extra aandacht bieden kan iemand weer het gevoel geven, ik hoor erbij."  Het stukje zorg wat ze aan mensen in haar mondhygiënepraktijk gaf zet ze nu in dit mooie familiebedrijf voort.

Annemarie is ook in haar vrije tijd een bezig bijtje. Ze beleeft veel plezier in het creatief inrichten van tuinen en woningen voor haar gezin en anderen. Ze is actief voor de school van haar beide kinderen en zet zich (ook buiten Nederland) in voor gezinnen die het minder getroffen hebben . Haar man Ab is een grote steun en zonder hem had zij dit allemaal niet kunnen doen. "Ik ben zo trots als een pauw."

Christiaan Hegie

Projectmanager/Directeur

Christiaan is een man van de bouw en zijn interesse voor de techniek zat er van jongs af aan al in. Hij heeft na zijn opleiding bouwkunde gewerkt bij verschillende bouwbedrijven om ervaring op te doen. Op die werkplekken kon hij niet altijd zijn ideeën kwijt. "Ik liep tegen processen aan, het kan toch slimmer?" 

Zijn eigen bedrijf runnen was zijn grootste wens. Zelf projecten draaien. Christiaan is onze spil op de bouwplaats. Hij heeft hart voor de zaak en is zeer enthousiast. 

Naast zijn werk bij Hegie Wonen is Christiaan actief en draagt zijn maatschappelijk steentje bij aan de gemeente Sneek. Zijn vrije tijd besteedt hij het liefst op het water en/of oldtimer brommer.